2011.

SKUPOVI, DOGAĐAJI, AKTIVNOSTI SAMKB U 2011.

Poštovani članovi Srpske asocijacije menadžera korporativne bezbednosti

28. dec 2011.

Institut za korporativne sigurnosne studije – ICS organizuje vrhunsku međunarodnu konferenciju pod nazivom „Days of Corporate Security“ Ovaj put je konferencija pod radnim nazivom „Management of corporate security in multinational organizations and their performance in the global security environment“. Konferencija će se održati od 21-22. marta 2012 u Ljubljani.

Ova konferencija predstavlja središnje znanstvenih i stručnih konferencija u regiji na području korporativne sigurnosti. Konferencija ima za cilj prikazati najnovija saznanja i rezultata istraživanja, dobre prakse i primere uspešnih prenosa znanja u praksu, kako bi se omogućilo direktan kontakt između akademika i praktičara te promicanje širenja i rešavanja aktuelnih problema u oblasti korporativne bezbednosti.

Plenarna predavanja, okrugli stolovi i posebne sjednice bit će posvećen onima koji se suočavaju s problemima upravljanje sigurnosnim rizicima u današnjem sigurnosnom okružju (korporativni sigurnostni menadžeri, sigurnosni stručnjaci iz javnih i privatnih struktura, vlastniki i članovi nadzornih vječa, svi koji se bave procesima standardizacije i akreditacije, predstavnici obavještajnih i sigurnosnih struktura, policije, oružanih snaga, pravosuđa i druga područja nacionalne sigurnosti, predstavnici privatne sigurnosti i detektivske organizacije, vlastnici kritičke infrastrukture, predstavnici osiguranja, svi koji se bave procesima informacijske i komunikacijske sigurnosti i sigurnosti podataka i drugi stručnjaci.

Za više informacija posetite web-stranicu Instituta za korporativne sigurnostne studije – ICS www.ics.institut.com

Za članove Srpske asocijacije menadžera korporativne bezbednosti priznavamo poseban 20% popust na kotizaciju za prijavu na konferenciju.

Za sva dodatna pitanja možete nas nazvati na tel. broj 00386 1 471-27-96, 00386 31 358 502 ili poslati e-mail na info@ics-institut.si. Radujemo se susretu u Ljubljani i dobro nam došli.

Doc. dr. Denis Čaleta, predsednik organizacijskog odbora međunarodne konferencije

Saradnja Privredne komore Beograda i Srpske asocijacije menadžera korporativne bezbednosti

23. dec 2011.

Sa ciljem povezivanja i ostvarivanja zajedničkih interesa članova, u Privrednoj komori Beograda, 29. decembra 2011. godine, potpisan je Protokol o saradnji između Privredne komore Beograda i Srpske asocijacije menadžera korporativne bezbednosti. Protokol su potpisali dr Milan Janković, predsednik Privredne komore Beograda i mr Dragan Trivan, predsednik Skupštine SAMKB.

Protokol ima za cilj uspostavljanje međusobne saradnje učesnika Protokola, unapređenje poslovanja, proširenje obima i podizanje nivoa znanja u oblasti korporativne bezbednosti, bavljenje strategijskim pitanjima bezbednosti i povećanje svesti o bezbednosti i ugroženosti poslovnih subjekata i potrebi uspostavljanja odgovarajućih bezbednosnih mehanizama u korporacijama, odnosno privrednim subjektima.

Predsednik PK Beograda, dr Milan Janković, podržao je buduće aktivnosti i saradnju između komore Beograda i SAMKB i naglasio podršku beogradske privrede. Ako razgovaramo o ambijentu u Beogradu i u Srbiji važno je nekoliko segmenata: poreska, odnosno, fiskalna politika i izdvajanja – kad neko ko investira treba da da; stabilnost privređivanja sa resursima sa kojima rade i, na kraju, segment koji vi objedinjujete, a odnosi sa na ličnu i korporativnu bezbednost, da investitor bude siguran u ono u šta je uložio, istakao je dr Janković.

Mr Trivan se zahvalio na velikoj pomoći i doprinosu Privredne komore Beograda u osnivanju Srpske Asocijacije menadžera korporativne bezbebednosti i napomenuo da očekuje da će se konačno, u 2012.godini, urediti oblast privatne bezbednosti, kroz donošenje novog Zakona o fizičko -tehničkom obezbeđenju i Zakona o detektivskoj delatnosti. SAMKB je asocijacija koja okuplja menadžere korporativne bezbednosti, ljude koji se u kompanijma bave zaštitom poslovanja, što je jako važno u ovom trenutku, imajući u vidu da mi na taj način ne štitimo samo poslovanje, već povećavamo konkurentost naše privrede, zaključio je mr Trivan.

Potpisan sporazum o saradnji SAMKB i IPA regije Novi Sad

22. dec 2011.

Predsednik Srpske Asocijacije menadžera korporativne bezbednosti, mr Dragan Trivan, potpisao je Protokole o saradnji sa predsednikom IPA Regije Novi Sad, Miloradom Petkovićem i sa rukovodiocem Fakulteta za pravne i poslovne studije – departmanom za civilnu bezbednost, dr Zdravkom Skakavcem. Protokoli su potpisani u u amfiteatru Fakulteta za pravne i poslovne studije “ Dr Lazar Vrkatić “, 22. decembra 2011.godine, u Novom Sadu.

Nakon potpisivanja Protokola održana je Tribina na temu: „Korporativna bezbednost – stanje i perspektive“ na kojoj su govorili: Prof. dr Slobodran I. Marković, Fakultet za pravne i poslovne studije u Novom Sadu ; Stanko Ljubičić, Internacionalna policijska asocijacija; mr Dragan Trivan, Srpska Asocijacijacija Menadžera korporativne bezbednosti i Dejan Pavlović, direktor Direkcije za korporativnu zaštitu NIS – Gazprom Neft.

Ovaj skup je, u ime Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, pozdravio gospodin Dragan Marković , državni sekretar MUP-a Republike Srbije i naglasio da to ministarstvo aktivno radi da Zakon o privatnom obezbeđenju bude usvojen u prvoj polovini naredne godine, a što će svakako doprineti sveukupnoj bezbednosti države Srbije.

Održana 3. Sednica IO SAMKB

27. nov 2011.

3. sednica Izvršnog odbora Srpske Asocijacije menadžera korporativne bezbednosti održana je u NIS Gazprom Njeftu, u Novom Sadu. Prisutne članove SAMKB dočekao je Dejan Pavlović, predsednik IO SAMKB i direktor direkcije za bezbednost u NIS-u.

Nakon kraćeg obilaska NIS-ovog muzeja, članovi Udruženja održali su 3. sednicu IO SAMKB. Na sednici su donete između ostalog i Odluka o izboru i imenovanju članova Saveta Asicijacije, usvojeni su Pravilnik o članstvu i Plan rada i aktivnosti SAMKB za 2012. godinu i doneta Odluka o potpisivanju Protokola o saradnji sa Privrednom komorom Beograda, Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srbije, Institutom za korporativno – bezbednosne studije Slovenije i Međunarodnom policijskom Asocijacijom – IPA-om.

Privredna komora Beograd i SAMKB, sajam iSEC 2011

05. nov 2011.

Privredna komora Beograda i Udruženje Srpska asocijacija menadžera korporativne bezbednosti učestvovaće na 2. Međunarodnom sajmu bezbednosti objekata, infrastrukture, lica i poslovanja-iSEC 2011., koji će biti održan od 2. do 5. novembra 2011. godine na Beogradskom sajmu, pod pokroviteljstvom Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije.

Na sajmu će biti prezentovane: Visoke tehnologije u funkciji javne i privatne bezbednosti, Tehnička infrastruktura objekata, Integracija bezbednosti i upravljanja objektima i poslovanjem, Korporativna i industrijska bezbednost, Tehnička i fizička zaštita, Informaciona bezbednost – sBIT. Osim izložbenog dela, sajmove će pratiti sadržajan stručni program – radionice na pomenutu tematiku.

Komora Beograda i Asocijacija menadžera korporativne bezbednosti ukazaće tom prilikom, na zajedničkom štandu, na neophodnost zaštite biznisa i preduzetništva kao i na rizike i opasnosti u poslovanju.

Tokom trajanja Sajma, u petak 4. novembra 2011. godine, biće održana stručna Konferencija na temu: „Uloga korporativne bezbednosti u zaštiti kritične infrastukture“, na kojoj će govoriti predsednik skupštine Udruženja, mr Dragan Trivan i Doc dr Denis Čaleta, Institut za korporativne bezbednosne studije, iz Slovenije.

Korporativna bezbednost je ozbiljan posao

03. nov 2011.

„Srpska asocijacija menadžera korporativne bezbednosti“ osnovana je nedavno u saradnji sa Privrednom komorom Beograda. Cilj Asocijacije je okupljanje stručnjaka i jačanje njihovog delovanja. S obzirom da se radi o oblasti koja ima sve veći značaj, ne čudi interesovanje ljudi iz sektora za članstvo u ovoj Asocijaciji.

– Sa zadovoljstvom pratimo sve veće interesovanje koje menadžeri za korporativnu bezbednost iz različitih firmi pokazuju za članstvo u našoj Asocijaciji, kaže Dragan Trivan, potpredsednik. – Naši članovi već su postali menadžeri Pošte, Telekoma, NIS-a, Gasproma, Narodne banke – Kovnice novca, Skijališta Srbije, Aerodroma Beograd, AMSS i mnogih drugih ustanova i institucija. Sajam iSEC dodatno je ubrzao okupljanje stručnjaka, što je, u suštini, i naša i sajamska ideja.

Asocijacija se trenutno intenzivno bavi formiranjem Visokostručnog saveta, kao tela Asocijacije, koju će činiti domaći, ali i profesori iz čitavog regiona – Slovenije, Hrvatske, Makedonije i Republike Srpske. Prema rečima Dragana Trivana, Savet treba da pruži naučni doprinos ovoj oblasti, pomogne povezivanje nauke i prakse, doprinese usavršavanju samih menadžera, organizuje različite tribine i pospeši regionalnu saradnju, koja je već počela. Na samom iSEC-u Asocijacija u petak, 4. novembra organizuje panel na kome će se predstaviti i na kome će učestvovati experti iz inostranstva. Jedan od uticajnijih predavača je dr Denis Čaleta sa Instituta za korporativno-bezbednosne studije iz Slovenije.

Scroll to Top