2020.

SKUPOVI, DOGAĐAJI, AKTIVNOSTI SAMKB U 2020.

Održana 21. sednica Izvršnog odbora i 5. redovna sednica Skupštine Srpske asocijacije menadžera korporativne bezbednosti 30. oktobra 2020.

30. okt 2020.

U reprezentativnom prostoru Vile Club Jelena u Beogradu, u petak, 30. oktobra 2020. godine organizovana je redovna godišnja sednica Skupštine SAMKB, gde je billa dobra prilika da se članovi Asocijacije okupe i podele razmišljanja i aktivnosti preuzete sa aspekta korporativne bezbednosti u svojim kompanijama usled nastanka krizne situacije i izbijanja pandemije Covid-19.

Doneta je odluka da se odloži za narednu godinu organizacija 8. Međunarodne konferencija “Dani korporativne bezbednosti” koju SAMKB tradicionalno organizije. Shodno tome, Izvršni odbor Asocijacije je doneo odluku da se ove godine ne dodeljuju i tradicionalne godišnje nagrade za najboljeg menadžera korporativne bezbednosti, kompaniju i knjigu sa zaključkom da su ove godine u ovim teškim uslovima svi koji sprovode svoje redovne poslovne aktivnosti pobednici. Izuzetak je napravljen kada su nominovane knjige u pitanju – doneta je odluka da se prigodnim plaketama podrže svi autori koji su svojim radom doprineli razvoju korporativne bezbednosti u ovim vremenima i to:

1. „Korporativna sigurnost u okruženju pandemije COVID-19“– nagrada za knjigu za 2019/2020.godinu, koju su priredili Lane Djurkin Koenig, Alen Ostojić, Alen Delić i Branko Mihaljević
2. „Analitički menadžment“ – nagrada za knjigu za 2019/2020.godinu, koju su priredili Robert Kopal i Darija Korkut
3. „Privatni bezbednosni sektor JIE“ – nagrada za knjigu za 2019/2020.godinu, koju su priredili prof.dr Oliver Bakreski, prof.dr Jasmin Ahić i prof.dr Ivan Nađ
4. „Kriza COVID-19: od menadžerske teorije do prakse“ – nagrada za knjigu za 2019/2020.godinu, koju je priredio prof.dr Zoran Keković
5. „Cyber terrorism and extremism as threat to critical infrastructure protection“ – nagrada za knjigu za 2019/2020.godinu, koju su priredili prof.dr Denis Čaleta i James F. Powers

Izvršni odbor je dodelio još jednu plaketu predsedniku Asocijacije za korporativnu bezbednost R. S. Makedonije Prof. dr Atanas Kozarevu – u vidu specijalnog priznanja za razvoj korporativne bezbednosti u Republici Severnoj Makedoniji.

Na Skupštini je ove godine po prvi put od osnivanja SAMKB uručena i jedno posebno priznanje – Nagrada za životno delo koje je dodeljeno članu Stručnog saveta Asocijacije prof.dr Milanu Miloševiću za sve što je učino u razvoju i promovisanju strukovne Srpske Asocijacije menadžera korporativne bezbednosti u naučnoj i akademskoj zajednici u Republici Srbiji i inostranstvu.

Po završetku sednica, SAMKB je za svoje članove organizovala kroz sportsku aktivnost na terenima za Paintball, u vidu druženja i takmičenja članova Asocijacije.

Drugi deo ovog skupa je nastavljen prigodnim ručkom za članove Asocijacije u Vili Club Jelena i daljim druženjem između članova razmenujući novosti i aktuelnosti po pitanju korporativne bezbednosti.

11. Međunarodna konferencija menadžera bezbednosti Slovenije "Dani korporativne bezbednosti u Ljubljani"

10. feb 2020.

Informišemo i pozivamo članove SAMKB, da će se u organizaciji Instituta za korporativne bezbednosne studije iz Ljubljane, u periodu od 11. do 12. marta 2020. godine organizovati 11. Međunarodna konferencija Days of Corporate Security 2020. Kao deo ove Konferencije održaće ce i tradicionalna dodela godišnjih nagrada u oblasti bezbednosti za 2019. „Slovenian Grand Security Award“.

Konferencija će okupiti vrhunske stručnjake iz različitih oblasti upravljanja rizicima, u okviru konferencije će se održati razne druge važne aktivnosti kao što su okrugli sto sa istaknutim menadžerima korporativne bezbednosti iz regiona, društvena okupljanja , gde će učesnici imati priliku da uspostavi nove kontakte i druge aktivnosti. Događaj će se održati uz punu podršku medija.

Za članove Srpske asocijacije menadžera korporativne bezbednosti naše kolege iz partnerske Asocijacije iz Ljubljane i ove godine odobrili su popust od 30% na ’’first minute’’ prijave do 31.01.2020.godinne ili 20% na kotizaciju za prijave na Konferenciju nakon 01.02.2020.godine, koja uključuje: (konferencijski materiali; magazin »Korporativna varnost« (22. izdanje); 2x ručak (sreda i četvrtak); svečana večera (sreda veče) i osveženja tokom pauze.

Iskoristite povoljnu ponudu smeštaja, koje su pripremljene samo za učesnike konferencije u hotelu Austria Trend Hotel, Ljubljana (više u prilogu)!

Za više informacija oko programa i prijave posetite web-sajt Instituta za korporativne sigurnosne studije. Za sva dodatna pitanja možete se obratiti na tel. broj +386 31 312 819, +386 31 358 502 ili poslati e-mail na info@ics-institut.si ili se obratite SAMKB na 011/2641-083 i na office@korporativnabezbednost.rs 

Preuzmite dokument >> POZIV

HUMS preuzeo predsedavanje SEECSA-om

05. jan 2020.

Hrvatska udruga menadžera sigurnosti (HUMS), u Zagrebu je u subotu, 4. Januara 2020. i službeno pruzela jednogodišnje predsedavanje Asocijacijom menadžera korporativne sigurnosti JI Europe (SEECSA).

„Želio bih podsetiti da smo priču o stvaranju SEECSA-om započeli 2012. u Umagu, na šestoj konferenciji hrvatskih menadžera sigurnosti, a osnovali smo je zajedno sa nacionalnim asocijacijama menadžera korporativne sigurnosti Slovenije, Srbije, Severne Makedonije i Hrvatske, 3. decembra 2018. u Zagrebu, na 12 konferenciji hrvatskih menadžera sigurnosti. Imao sam čast i zadovoljstvo da budem prvi predsedavajući i da u Beogradu prošle godine u oktobru, organizujemo prvi forum SEECSA-e na kojem su se okupili menadžeri koporativne sigurnosti iz Slovenije, Hrvatske, Severne Makedonije i Srbije. Perspektiva Southeast Europe Corporate Security Association je odlična, naročito u području profesionalnog usavršavanja i sertifikacije, kao i razmene informacija o trendovima kriminala, tehnologijama i alatima borbe protiv kriminala. Srpska asocijacija menadžera korporativne bezbednosti daće maksimum u daljem razvoju SEECSA-e. Kolegi Ostojiću i HUMS-u želim uspeh u radu“, rekao je prof.dr.sc. Dragan Trivan, predsednik SAMKB i predsedavajući SEECSA-om u 2019. godini.

„Hvala kolegi prof.dr.sc. Draganu Trivanu, predsedniku Srpske asocijacije menadžera korporativne bezbednosti, koji je proteklih 12 meseci predsedavao SEECSA-om. U fokusu HUMS-ova predsedavanja tokom 2020. godine, biće četiri ključna područja: širenje mreže članova i osnaživanje umrežavanja članova, zaštita nacionalne kritične infrastrukture, dalji razvoj SEECSA Brenda i podizanje nivoa ličnih kompetencija članova kroz sertifikaciju menadžera korporativne sigurnosti (CMKS). Ističem da je Hrvatska udruga menadžera sigurnosti prva u JI Europi započela proces sertifikacije menadžera korporativne sigurnosti i da smo početkom decembra 2019. dobili prve menadžere sa CMKS sertifikatom. Taj proces sertifikacije u februaru 2020. započinje SAMKB, a HUMS ga nastavlja 13. marta s drugom generacijom polaznika programa CMKS-a.

U februaru očekujemo osnivanje Asocijacije menadžera korporativne bezbednosti Crne Gore, koja će postati naša najmlađa članica. U Opatiji, uz pomoć SEECSA-e, 15.-16. aprila, HUMS organizuje prvo međunarodno savetovanje o zaštiti kritične infrastrukture – sigurnost vode i javno vodosnabdevanje. I naravno, u Opatiji, od 30.9.-2.10. 2020. održaće se Hrvatski dani sigurnosti – “Novi izazovi, novi odgovori”, u čijem programu je 14. konferencija hrvatskih menadžera sigurnosti, 2. forum o privatnoj zaštiti i 2. forum menadžera korporativne sigurnosti JI Europe“, rekao je Alen Ostojić, predsednik HUMS-a i novi predsedavajući SEECSA-om u 2020. g.

Scroll to Top