2021.

SKUPOVI, DOGAĐAJI, AKTIVNOSTI SAMKB U 2021.

Hrvatski dani sigurnosti

29. dec 2021.

Na samom kraju 2021. predsednik SAMKB je gostovao u regionalnom podkastu koji je organizovala Hrvatska Udruga Sigurnosti u Zagrebu, pod nazivom:

Jesmo li sigurni da smo sigurni?

Adria Security Summit - 2 dana u Beogradu, Holiday Inn, Belexpocentar

12. okt 2021.

Obaveštavamo i ujedno pozivamo naše članove da posetite štand Srpske asocijacije menadžera korporativne bezbednosti na ovogodišnjem Adria Security Summitu.

SRPSKA ASOCIJACIJA MENADŽERA KORPORATIVNE BEZBEDNOSTI PARTNER OVOGODIŠNJEG ADRIA SECURITY SAMITA

Naime, SAMKB jedan je od partnera ovogodišnjeg Adria Security događaja i tom prilikom želimo da budete jedan od učesnika Adria Security Summita i da se na pravi način upoznate sa najnovijim dostignićima sistema tehničke zaštite, jer će ovogodišnji Adria Security Summit ugostiti preko 100 izlagača i 50 predavača, kao i podržati preko 6000 b2b sastanaka.

Adria Security Summit Powered by Intersec, vodeća godišnja konferencija i izložba sigurnosti i pratećih tehnologija u jadranskoj regiji, održaće se 13. i 14. oktobra 2021. u Beogradu.

Ovogodišnji Summit će se održati u hotelu Holiday Inn Beograd i multifunkcionalnoj hali Belexpocentar. Summit će tradicionalno okupiti brojne kompanije koji posluju na tržištu videonadzora, kontrole pristupa, protivprovalnih sustema, sistema dojave vatre, fizičkog osiguranja, mehaničke zaštite, cyber bezbednosti, pametnih rešenja, ICT-a, Interneta stvari, mobilnosti, automatizacije i drugih segmenata.

Organizator Summita je magazin a&s Adria, uz podršku kompanije Messe Frankfurt i regionalnih sigurnosnih komora Bosne i Hercegovine, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Sjeverne Makedonije, Crne Gore, Bugarske i Rumunije.

Više informacija o predstojećem događaju kao i Agendi Samita možete pronaći na web adresi:

https://www.adriasecuritysummit.com i
https://pro.connect2bnet.com/conference/agenda

Učešće SAMKB na 2. međunarodnom savetovanju

1. jun 2021.

KRITIČNA INFRASTRUKTURA, BEZBEDNOST VODE I JAVNOG VODOSNABDEVANJA

U organizaciji Poslovnog učilišta integralna sigurnost i razvoj (PUISR), Zagreb, a uz pomoć Hrvatske udruge menadžera sigurnosti (HUMS) i Asocijacije menadžera korporativne bezbednosti JI Evrope (SEECSA) u periodu od 01. do 02.juna 2021.godine u Opatiji, se održava 2.Međunarodno savetovanje Kritične infrastrukture – bezbednost vode i javnog vodosnabdevanja. Na poziv predsednika Hrvatske udruge menadžera sigurnosti (HUMS) g-dina Alena Ostojića, učešće u u radu pomenutog Savetovanja ispred Srpske asocijacije menadžera korporativne bezbednosti uzeo je prof. dr Dragan Trivan, predsednik SAMKB.

Sistemi vodosnabdevanja širom sveta smatraju se kritičnom infrastrukturom koja nužno zahtevaju i povećani nivo zaštite. Sistemi za distribuciju vode za piće izuzetno su ranjivi na današnje savremene prijetnje i izazove kao što su sajber napadi, namerno zagađenje, teroristički napadi itd. O tome kako poboljšati postojeći sistem bezbednosti javnog vodosnabdevanja govoriće se na pomenutoj konferenciji o kritičnoj infrastrukturi – bezbednosti vode i javnom vodosnabdevanju, u Opatiji, 01.-02. juna 2021. godine u hotelu Amadria Park Hotel 4 Opatijska Cvijeta u Opatiji.

Godišnja skupština korporativnog udruženja za bezbednost - Skopje

10. maj 2021.

U subotu, 8. maja 2021. godine, održana je Godišnja skupština Asocijacije za korporativnu sigurnost – Skoplje, pridruženi član Asocijacije za korporativnu sigurnost jugoistočne Evrope sa sedištem u Zagrebu. Međunarodna komisija, kojom je predsedavao prof. Dr Dragan Trivan, doneo je odluku o uspešnom razvoju bezbednosti i posebno korporativne bezbednosti kojima će se dodeliti: mr Saše Tasevski, direktor Biroa za javnu bezbednost, prof. Dr Aco Stankov, šef Instituta za sudsku medicinu Medicinskog fakulteta-Skoplje, g. Angelo Vasilevski iz „Batteri Evolution“ -Skopje, g. Kiril Lazarov iz „Nikob Securiti“ -Skopje, g. Kiril Bogevski iz vinarije „Bovin“ -Negotino i lista „Nova Makedonija“. Takođe, dodeljene su i posebne zahvalnice gradonačelniku Kavadarci g. Mitko Jančev, g. Dragan Mitrev iz optike „Vreme sfere“ -Strumica i knjigovodstvenog biroa „SG Vanevska“.

Priznanja i zahvalnice za najbolje, u oblasti korporativna bezbednost

Prof. Dr Dragan Trivan, predsednik Međunarodnog komiteta za nagrade i priznanja, izjavio je da je „dodela godišnjih plaketa iz oblasti korporativne bezbednosti posebna čast za njega kao predsednika Odbora za nagrade i priznanja“.

– Razvoj korporativne bezbednosti u Republici Severnoj Makedoniji ide u naprednom smeru i posebna zasluga ima aktivnost Udruženja za korporativnu bezbednost – Skoplje. Čak i u uslovima pandemije, ovo udruženje je uspelo da realizuje nekoliko važnih radionica u regionu i da pomogne kompanijama da lakše restrukturiraju svoju bezbednost u skladu sa novim uslovima. „Nadam se da su nagrade u pravim rukama i da će imati svoju praktičnu procenu“, istakao je prof Trivan.

Predsednik Udruženja za korporativnu sigurnost – Skoplje, prof. Dr Atanas Kozarev, čestitao je učesnicima na dodeli nagrada i naglasio njihovu ulogu u razvoju koncepta korporativne bezbednosti kao teorije i prakse u našoj zemlji.

Prema rečima profesora Kozareva, makedonska policija, pokazala je izuzetne rezultate na polju javne bezbednosti, koja je među najrazvijenijim policijama na svetu, i izrazio nadu da će u budućnosti ovaj trend rasti zahvaljujući strateškom rukovodstvo direktora Biroa, Javna bezbednost, mr Sašo Tasevski.

Izvor: Nova Makedonija 10.05.2021

12. međunarodna konferencija menadžera bezbednosti u Sloveniji, 25. Maja 2021.

22. apr 2021.

Koristimo priliku da informišemo i ujedno pozovemo naše članove Asocijacije, da će se u organizaciji Instituta za korporativne bezbednosne studije iz Ljubljane, u periodu od 25 od 26. maja 2021. godine organizovati 12. Međunarodna konferencija “Days of Corporate Security 2021“.

Konferencija sa radnim nazivom “New security challenges and their impact on the successful operation of organizations“, održaće se u ON-LINE okruženju. Konferencija će okupiti više od 250 vrhunskih stručnjaka iz različitih oblasti upravljanja rizicima,a tokom trajanja konferencije će se održati razne druge važne aktivnosti kao što su okrugli sto sa istaknutim menadžerima korporativne bezbednosti iz regiona, gde će učesnici imati priliku da uspostavi nove kontakte i druge aktivnosti. Događaj će se održati uz punu medijsku podršku.

Za članove Srpske asocijacije menadžera korporativne bezbednosti naše kolege iz partnerske Asocijacije iz Ljubljane i ove godine odobrili su popust od 20% na kotizaciju za prijavu na konferenciju, koja uključuje: konferencijski materiali; magazin »Korporativna varnost« (25. izdanje) i naknadni on-line pristup predavanjima, koja će se snimati.

Više informacija oko programa i prijave posetite web-stranicu Instituta za korporativne sigurnosne studije > ICS 12.međ.konf. Za sva dodatna pitanja možete se obratiti na tel. broj +38631 312819, ili poslati e-mail na info@ics-institut.si ili se obratiti SAMKB na mejl: office@korporativnabezbednost.rs

Preuzmite dokument > P O Z I V

Regionalna asocijacija SEECSA aktivna u 2021. /debata svih predsednika asocijacija/

23. feb 2021.

Pozivamo Vas da u organizaciji Asocijacije menadžera korporativne bezbednosti JIE- SEECSA, čiji jedan od osnivača i Srpska asocijacija menadžera korporativne bezbednosti, uzmete učešće na sledećem On-line događaju, koji će se održati 23. februar 2021. godine od 13:00 do 14:30 časova.

Učesnici će moći pratiti diskusiju on-line putem mrežne platforme.

O događaju će se razgovarati sa svim predsednicima udruženja koja su ujedinjena u regionalno udruženje SE Europe Corporation Corporate Security Association (SEESCA). U nedavnom turbulentnom periodu izazvanom zdravstvenom krizom povezanom sa epidemijom COVID-19 i drugim važnim bezbednosnim izazovima, ovaj skup pruža više nego dovoljno dobru osnovu za diskusiju i razmenu iskustava u širem regionalnom području.

Glavne teme razgovora će biti:

• Iskustva korporativne bezbednosti u fazi epidemije COVID-19;
• Kakva su iskustva i prognoze na području sajber bezbednosti?
• Da li smo u korporativnoj bezbednosti dovoljno pripremljeni na prirodne pretnje? Pre svega poslednji primer zemljotresa u Hrvatskoj.
• Kako vidimo delovanje SEECSA u budućnosti?

Molimo Vas da se više informišete i prijavite za učešće na ovom događaju putem linka: www.ics-institut.si.

Za članove Srpske asocijacije menadžera korporativne bezbednosti učešće na ovom skupu je besplatno.

Prijavljivanje se vrši putem formulara za registraciju koji je dat u gore navedenom linku. Nakon primanja popunjenog prijavnog formulara, organizator skupa će vam poslati vezu za preuzimanje događaja, koji će se održati on-line putem mrežne platforme.

ON-LINE radionica AZKS u Skoplju

19. feb 2021.

Asocijacija za korporativnu sigurnost – Makedonija, organizuje u Skoplju 19. februara 2021. godine sa početkom u 10,00 časova On-Line radionicu na temu:

Savremeni trendovi u posredovanju i izazovi za regionalnu saradnju na zapadnom Balkanu

Cilj radionice je promocija praktičnih dostignuća, problema i izazova na terenu posredovanja, posebno naglašenog u tekućim uslovima pandemije COVID-19, pronalaženje modela za veće uključivanje medijatora u građanske i krivične postupke, uključujući druga područja primene medijacije. Regionalni pristup je polazna tačka za efikasno funkcionisanje savremenih korporacija.

Radionica će omogućiti prezentaciju suštine i vrednosnog kapaciteta medijacije kao vansudskog postupka, primenu praktičnih veština medijatora i isticanje suštine i proaktivna uloga uključenih subjekata u postupku posredovanja. U tom smislu, predstavljanje medijatora iz regiona omogućiće široj publici da se upoznaju sa novim uslovima, budućim očekivanjima i izazovima.

Radionica je zamišljena kao uspešno sredstvo za promovisanje i podržavanje značaja i uloge medijacije u razvijenom svetu, sa posebnim naglaskom na njenu primenu za efikasno rešavanje sporova u regionu zapadnog Balkana. Kotizacija za učešće u radionici iznosi 30 eura po učesniku u protivvrednosti denara.

Za članove Srpske asocijacije menadžera korporativne bezbednosti – SAMKB, učešće na ovom On-Line događaju je besplatno! Ako imate bilo kakvih pitanja, molimo vas da se obratite Asocijaciji za korporativnu sigurnost – Skoplje na e-mail: info@korporativnabezbednost.mk  (preuzmi POZIV )

Scroll to Top